DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
KİTAP

Çukurovalı Yusuf Karataş, 110 Yaşında evlenmek istiyor; zamlara çok kızıyor…

16.09.2022 19:12
0
A+
A-
Reklamlar

5 Ağu 2022 #Çukurovalı 110 YAŞINDA ÇUKUROVA’DA YAŞAYAN YUSUF KARATAŞ; BAKIN NELER ANLATIYOR!..

Bizim zamanımızda en büyük mahkeme, en yüksek yargıç halkın vicdanı idi. Ertan Yılmaz: “Hatay Erzin, Gökdere Köyünde yaşayan Yusuf Karataş, Dayımı, yine Gökdere Köyü muhtarı Süleyman Baltacı ile zeytin yetiştiricisi Muhammet Karataş’ı ziyaretimle birlikte bahçede zeytinlerle ilgili sorunları konuştuk. Aile düğünden önce de özel nefis yöre yemeklerinden yedik. Evlenen çiftlere mutluluk diledik. Allah kabul etsin,” dedik.

CRT MEDYA / BEŞİKTAŞ ÇINAR / İSTANBUL ADAN ZYE Bu bayramda çok güzel işler çıkardı ve hayır duası aldı. Ramazan Bayramında aile büyüklerine ziyaretle başlarsak… Şöyle ki: “Öncelikle Çukurova, Erzin Gökdere’de yaşayan 110 yaşındaki Yusuf Karataş, Dayımı ziyaret ettim… Ellerinden öptüm, hayır dualarını aldım; kendisine sağlık sıhhat diledim, çay-kahve eşliğinde dünü ve bugünü konuştuk ve dinledikçe hayatın tadını vay vay diyerek, acısını vah vah diyerek yaşadım. Hayretler içinde düşüncelere daldım.

Hadi çık çıkabilirsen bu işin içinden, birçok soru cevapsız. Arkadaşlar kim olursanız olun mevkiiniz, makamınız, maddi durumunuz hiç fark etmez… Akraba ziyaretleri ve yaşlı ziyaretleri sizde biliyorsunuz ki, çok mühim ve çok önemli. Yusuf Dayımın, anlattıklarını bir dinleseniz inanılmaz şaşırıp kalırsınız burada yazamam ben yüzeysel anlatıyorum… Baskı var… İnceleniyoruz… Ceza yerim. 10 ay hapis cezası aklımı-fikrimi dizginledi.

Her neyse Ben Bayramlarda olsun, diğer günlerde olsun elimden geldiğince akraba ve yaşlı ziyaretine gidiyorum, yaşlıların ellerinden öpüyorum, “Allah sağlık ve uzun ömürler versin,” diyorum. Onlar da bana sağlık-sıhhat uzun ömür ve Allah, ölmeden aklını–fikrini başından eksik etmesin diyerek, bana dua ediyorlar. Yine; Yusuf Karataş Dayım diyor ki: “yeğnim bu sene Azrail yine unuttu beni.”, “Dayı nereye gidiyorsun daha senden öğreneceğimiz çok şey var,” diyorum, gülüyor ve ekliyor: “Huzurun, vidanın ve insanlığın bittiği yerin sonu burası yeğenim! (İnsan olmanın ölçüsü yok! Derecesi de yok. Var mı?) Eskiden din ve ahlak vardı, ahlak gitti din kaldı satan çok, alan yok. Yine bakıyorum bugün en çok ahlak dersi satılıyor alan yok, satan çok.

Bizim zamanımızda en büyük mahkeme en yüksek yargıç halkın vicdanı idi. Biz 3 yıl askerlik yaptık aç -susuz kaldık, katır sapsağlam iken günlerce katırı keselim diye yalvardık -yakardık komutan halimize baktı dayanamadı tamam dedi rapor tutturduk Katırı kestik, Katırın derisine varıncaya kadar yedik. Neler gördük, neler yaşadık şimdi bedelli askerlik çıkmış bir de 28 güne inmiş diyorlar, yeğenim aslında hayat güzel de insanlar bir tuhaf oldu çok değişti, değerini kaybetmeyen ne kaldı yeğenim? Paranın, malın-mülkün dışında başka bir şey konuşmuyorlar.

Bu insanlar öyle olmuşlar ki, Allah’ı bile kandırmaya çalışıyorlar, haşa yeğenim. Şuan ki ortam itibari ile bir insan, bir hayvanın yaşam tarzını yani (içgüdüsel ve sadakati vs.) uygulayabiliyorsa ne mutlu o insana. Her şeyi gördüm her şeye doydum gidim artık be yeğenim,” diyor. Hemen başka konulara geçiyorum. Çünkü sorularına cevap bulamıyorum. “Yusuf Karataş, değerli Dayım, yerden göğe kadar haklısın. Allah, sana sağlık ve uzun ömürler versin, inşallah.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.