DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
KİTAP

Serap Okçu

Yazar Biyografi Alanı; Serap Okçu, Adana'da dünyaya geldi. Ünlü yazar Orhan Kemal'in yeğeni, Serap Okçu, Şair, yazar ve Tv sunucusu; Vatan gazetesi ve CRT Haber gazetesi gibi, birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı. Mavi radyo ve Radyo bir numara programcısı... Serap Okçu diyor ki: “Yüreğimden koskoca bir sevgi bırakıyorum, bütün dostlarıma ne olursa olsun. Mutluluk her zaman vardır. Yeter ki siz gönül kapınızı kapatmayın. Bir adım atana siz daha fazla adım atın ki uzakta mutluluğu aramayın. Çünkü fark edeceksiniz ki mutluluk uzakta değilmiş yanı başınızda… Çok yakınınızda imiş far kedin farkında olun ben karabulutların artık kaybolduğuna inanıyorum. Korkusuzca özgürce gülmek istiyorum, biliyorum ki kalbe sevginin dolması farklı bir şey yepyeni bir güne… Yepyeni bir hayata başlamanın zamanı gelmişte geç kalmış gibiyim sizi üzen sizi gönül gözü ile görmeyen herkesi çıkarın hayatınızdan ve hoş geldin diyerek başlayın hayatınıza yeniden hepinizin gönlünüzdeki sevgiyi yanı başınızda olan sevgiyi bir an önce fark etmeniz dileği ile bütün mutluluklar hepinizin olsun.”

Sadece kendimize bakıp kendimizi bulacağımız tek şey aynalarımızdır…

16.11.2022 21:44
0
A+
A-
Reklamlar

Sadece kendimize bakıp kendimizi bulacağımız tek şey aynalarımızdır.

Birşeye tepki duyduğunuzda sebebini dışarıda aramayı bırakın.

Neye tepki duyuyorsanız bu karşınızdakinin yaptıklarıyla ya da başınıza gelen olayla ilgili değil, tamamen sizinle ilgilidir.

Hiçkimsenin ya da hiçbir olayın sizin üzerinizde bir etki ve buna bağlı olarak bir tepki yaratma gücü yoktur.

O olaya ya da kişiye tepki duyacağınız anlamı yükleyen sizden başkası değildir.

Eğer gerçekten öyle olmasaydı bir olay karşısında herkesin aynı tepkiyi vermesi gerekmez miydi?

Ancak bu çoğu zaman böyle olmaz. İnsan sayısı kadar farklı tepki biçimi vardır.

Örneğin ,

topluluk önünde konuşmayı ele alalım.

Bu durum birçok kişi için bir kabustan farksızken, birçok kişi için ise hafif düzeyde kaygı uyandıran bir durumdur. Bazıları için ise nefes almak kadar basittir.

Durum hepsi için aynıdır.

Yani ,bu üç gruba dahil olan insanların hepsi topluluk önünde konuşmayı deneyimlemektedir.

Ancak ,

ilk gruptaki insanlar bu duruma “rezil olacağım” şeklinde anlam yükler ve bu yüzden aşırı düzeyde kaygı hissedeler. İkinci gruptaki insanlar “zor ama başarabilirim” şeklinde anlam yükler ve o sebeple hafif düzeyde kaygı hissederler.

Üçüncü gruptaki insanlar ise “bu çok kolay, yapabilirim” şeklinde anlam yükler ve hemen hiç kaygı hissetmezler. Görüldüğü gibi kaygı yaratan olay ya da durum değil, o olayın ya da durumun kişi için ne anlama geldiğidir.

Bu yüzden birisine kızdığınızda, birşeye üzüldüğünüzde ya da birisi sizi üzdüğünde, birşey sizi heyecanlandırdığında…

kısacası

herhangi bir duygu (tepki) hissettiğinizde buna yol açan kişiyle, olayla, durumla uğraşmayı bırakın.

Bu sizi hiçbir yere vardırmayacaktır.

Böyle anlarda kendi kendinize “bu olaya nasıl bir anlam yüklüyor olabilirim?” ve “bu yüklediğim anlam ne kadar doğrudur, güvenilirdir, değişmezdir ve herkes için geçerli midir?” diye sorun.

Göreceksiniz ki çoğu zaman (aslında her zaman) yüklediğiniz anlam o olayla, kişiyle, durumla ilgili değil, sizinle ilgilidir ve eğer öyleyse bu yüklediğiniz anlam hayatınızı kolaylaştırmak adına her zaman için değiştirilip daha işlevsel bir hale getirilebilir.

FAHRİYE ERBİL

Kişisel Gelişim Uzm.

NLP Master Eğitmen Fsoon Gayrimenkul Ajansı

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.