DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
KİTAP

Nilüfer Özdal

Yazar Biyografi Alanı: Nilüfer Özdal, İstanbul, Beşiktaş İlçesinde dünyaya geldi. Beşiktaş kız kolejlinden mezun oldu... Halen Beşiktaş 'ta yaşamını sürdürmekte. Bugün, spor haberleriyle beraber... Şiir yarışmaları düzenleyecek kendi sayfasında yayınlayacak... Yarışma ile 10 tane seçilen şiire klip çekecek ve yayılmayacak... Zaman içeresinde bir çok şiir kitabına imasını atacak, seri şiir kitapları çıkaracak.. Aynı zamanda Beşiktaş Çınar gazetesinde köşe yazarlığına devam edecek...

İNTERNET GAZETELERİNİN RESMİ İLAN ALMA KONUSU 1 NİSAN’A ERTELENDİ…

11.12.2022 21:57
0
A+
A-
Reklamlar

Merhaba sevgili dostlar,
Saygıdeğer meslektaşlarımız;

AVKON VE TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Kamuoyunda Dezenformasyon / internet yasası olarak da bilinen, ‘Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ TBMM’de kabul edildikten hemen sonra, 18 Ekim 2022 tarihinde Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından imzalandı ve Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Basın Kanununda bazı değişiklikler/yenilikler getiren, internet gazetelerinin Mevkute/Süreli Yayın olmasını ve Basın İlan Kurumundan Resmi İlan almasının önünü açan yasanın ilgili bölümü, hazırlıkların yapılması, bunun yönetmeliğinin belirlenerek yayınlanması vb. nedenlerle 1 Nisan 2023 tarihine ertelendi.

Söz konusu Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren siz meslektaşlarımızdan gelen ilgili soruları her platformda cevaplamaya çalıştık. Ancak bu konuda hala benzer sorular gelmeye devam etmekte olduğundan, kayda geçmesini sağlamak aşçısından ve bir kaç maddede toplu olarak cevap vermek amacıyla bu mesajı paylaşma gereği hasıl olmuştur;

1- 18 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe giren Basın Kanununun internet gazeteciliği ile ilgili maddeleri, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

2- Bu tarihe kadar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Basın Yayın Daire Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu, internet gazetelerinin vasıflı mevkute/süreli yayın olabilmesi için en az kaç kişi çalıştırması gerektiği, abone ve okunma/tıklanma sayılarının asgari ne olması gerektiği gibi ilgili konularda yönetmelik çalışması yapmakta olup, çalışmalar bittiğinde yayınlayacaklardır.

3- Bu yönetmelik yayınlanıncaya kadar, vasıflı yazılı gazetelerin yerine getirdiği yasal zorunluluklardan hareketle Cumhuriyet Savcılıkları başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde çeşitli müracaat ve girişimlerde bulunmanın bir sakıncası olmadığı gibi bu girişimleri yapana bir müktesep hak veya öncelik sağlaması da söz konusu değildir.

4- İnternet Haber Siteleri ve İnternet Gazeteciliği ile ilgili BİK Yönetmeliği yayınlanmadan, çeşitli gerekçelerle yapılan yönlendirmelere itibar etmeyiniz.

5- Nihai olarak önerimiz; konu ile ilgili yayınlanacak İletişim Başkanlığı ve BİK Yönetmeliğinin beklenmesidir.

İyi yarınlar, kolaylıklar ve başarılar dileriz…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.