DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
KİTAP

Nahide Açan

Yazar Biyografi Alanı; "ÇUKUROVA BEŞİKTAŞ HATTI" ile İnsanların Güzü, Kulağı ve Sesi olaya çalışan: Nahide Açan, Hatay, Erzin ilçesinde dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi sivil havacılık ve ulaştırma yönetimi ve Atatürk Üniversitesi büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okudu: Çukurova ve Hatay bölge sorumlusu; Halkın gözü kulağı ve sesi; Nahide Açan’ın haberleri; Nerede ne yaşanıyor ve yaşatılıyorsa, İSTANBUL Adan Zye ve BEŞİKTAŞ Çınar’da Siz değerli okuyucuları ile ( Çukurova-Beşiktaş Hattı) köşesinde…

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK SPOR BAYRAMI KUTLANDI!

22.05.2023 00:10
0
A+
A-
Reklamlar

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Erzin’de de sade bir törenle kutlandı.
Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü’nün çelengini Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı söylendi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı törendekilerin bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Hanifi Demirkıran yaptı.
Demirkıran yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “Bugün, Cumhuriyet tarihimizin miladı sayılan bu kutlun güne, kutsal bildiğimiz bu topraklarda özgürce yaşamak, uğruna canımızdan geçerek başlattığımız Milli Mücadelemizin 104.yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletlerin tarihinde yol bulmanın, iz seçmenin ve aydınlığa çıkmanın imkansız görüldüğü; bulanık, fırtınalı ve karanlık dönemler vardır. İşte 19 Mayıs 1919 da böyle bir dönemin eseridir. Bugün ya onurluca ölmenin ya da bağımsızca yaşamanın muhasebesinin yapıldığı, umutların inanca dönüştüğü, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ yemini ile çıkılan zafer yolculuğunun başlangıç tarihidir. O gün yolumuzu aydınlatan İstiklal Ateşi, Aziz Milletimizin gönlünde hala ilk günkü gibi aşkla yanmaya devam etmektedir. Dün vatan savunmasına koşan gençlerin yerini, bugün aynı ruhla onların izinden giden “İstiklal Sevdalısı’ geçler almıştır” dedi.
Demirkıran daha sonra sözlerine şöyle devam etti; “Sevgili gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk gençliği atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözünü hatırlatarak gençliğe güvenimizi bir kez daha dile getiriyor milletimizin yüksek karakterini koruyup nesilden nesile aktarmanızı can-ı gönülden diliyoruz. Unutmayın ki, Türkiye’nin güçlü yarınlara, emin adımlarla yürüyüşünün başrolünde sizler varsınız. Bize küçük düşünmek ve yeise kapılmak asla yakışmaz. Çünkü bizler, şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla, tarih yazacak güçte ve iradede bir milletiz. Güçlü yarınlar için bizler, bütün mesaimizi sizlerin geleceğine yatırım yapmaya adadık. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal ve İstikbalimizin mimarı bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize sağlıklı ve güzel bir yaşam diliyor, yine birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum” ifadesini kullandı.
Öğrenciler tarafından, Gençliğe Hitabe, Gençliğin Ata’ya cevabı ve Şeref Çağrısı yapıldı.
Erzin Bahri Çelen Anadolu Lisesi öğrencilerinden İlayda Aydın’ın okuduğu ‘O Geliyor’ şiiriyle tören son buldu.
Törene; Erzin İlçe Kaymakamı Osman Demir, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Leyla Turgut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hanifi Demirkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Kenanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsa Arslantaş, Kurum Amirler, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Siyasi parti temsilcilerinden AK Parti Erzin İlçe Başkanı Orhan Soylu Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, CHP Erzin İlçe Başkanı Yalçın Elmasoğlu, CHP Kadın ve Gençlik Kolları, MHP Erzin İlçe Başkanı Ali Şener ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ Parti Erzin İlçe Başkanı Ahmet Türk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilciler, Mahalle Muhtarları ve Vatandaşlar katıldı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.