DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
KİTAP

Nahide Açan

Yazar Biyografi Alanı; "ÇUKUROVA BEŞİKTAŞ HATTI" ile İnsanların Güzü, Kulağı ve Sesi olaya çalışan: Nahide Açan, Hatay, Erzin ilçesinde dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi sivil havacılık ve ulaştırma yönetimi ve Atatürk Üniversitesi büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okudu: Çukurova ve Hatay bölge sorumlusu; Halkın gözü kulağı ve sesi; Nahide Açan’ın haberleri; Nerede ne yaşanıyor ve yaşatılıyorsa, İSTANBUL Adan Zye ve BEŞİKTAŞ Çınar’da Siz değerli okuyucuları ile ( Çukurova-Beşiktaş Hattı) köşesinde…

ERZİN’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI!

17.09.2023 18:04
0
A+
A-
Reklamlar

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Erzin’de ‘İlköğretim Haftası’ kutlandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Parkında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı söyledi. Programın devamı 15 Temmuz İlkokulunda devam etti.
Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma 15 Temmuz İlkokulu 1/B Sınıf Öğretmeni Ergün Erişen tarafından yapıldı.

Ergün Erişen yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okula tekrar adım atmanın heyecanını ve mutluluğunu hep beraber yaşamaktayız. Bildiğiniz üzere her yıl okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanmaktadır. Bugün de buraya bu amaç için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kıymetli misafirleri, eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarısında ilköğretimin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Nasıl başlarsak öyle bitiririz. Bu misalden hareketle sizler ilkokulda iyi bir öğrenci olmanın gereklerini yerine getirirseniz, büyük ihtimal ilerideki okul hayatınızda aynı şekilde devam edecektir. Şimdiden kitap okumayı, araştırmayı, merak etmeyi, ders çalışmayı yaşantınızın bir parçası olarak görün. Tabi ki bunun yanında gezmek, eğlenmek ve oyun oynamak çocuklarımızın da hakkı. Çünkü sağlam bir fiziksel yapı, sağlam bir beyni ve düşünce yapısını beraberinde getirir” dedi.
Erişir daha sonra sözlerine şöyle devam etti; “İnsanlığın ilk eğitim aldığı yer ailesidir. İlk öğretmeni de anne ve babasıdır. Bu sebeple bizler en çok yardımcı olacak kişilerde anne ve babalardır. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak”. Bu bilinçle yeni eğitim öğretim yılının değerli meslektaşlarıma, öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize başarı, sevgi, mutluluk dolu günler getirmesini diliyorum” ifadesini kullandı.
Konuşmanın ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hazırladığı Halk Oyunları Ekibinin sunduğu gösterisinin ardından program sona erdi.

Program sonunda hep birlikte aile fotoğrafı çektirdiler.
Programa; Erzin İlçe Kaymakamı Onur Özaydın, Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Kenanoğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Üsteğmen Harun Baykal, Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ve bazı Mahalle Muhtarları katıldı.

ERZİN İLÇESİ

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.