DOLAR
32,4003
EURO
34,6587
ALTIN
2.392,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
KİTAP

EĞİTİMCİ ŞAİR VE YAZAR NACİ YALÇIN CRT MEDYA YI ZİYARET ETTİ…

EĞİTİMCİ ŞAİR VE YAZAR NACİ YALÇIN CRT MEDYA YI ZİYARET ETTİ…
21.09.2022 13:30
0
A+
A-
Reklamlar

Ceyhan’ın Sevilen ve Sayılan Simalarından Eğitimci Naci Yalçın’ın ilk Şiir kitabı “Sen Bahar Olduğunda” çıktı.

“Doğru bilginin kaynağı”Arma Gedon Çanakkale’de basılan
“Sen Bahar Olduğunda”isimli
Şiir kitabı bugün itibari ile okuyucuları ile buluşamaya başlıyor.
ilk önce Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı kirvesi Ceyhun Özer ve CRT Haber Müdürü Yusuf Tunur ile CRT MEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özer’i ziyaret etti.
ziyaret’de Ceyhan Kültür ve edebiyat konuşuldu.

Şair/ Yazar Naci Yalçın Şiir kitabı ile ilgili bilgiler verdi;Bu yayının Çukurova insanımızın ve tüm kitap severlerin hizmetine sunulması açısından önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Peki Sayın Yalçın Şiir kitabı nereden aklınıza geldi ve nasıl doğdu?

Teşekkür ediyorum Sayın Şahin Özer.
“Benim şiir yazma merakım daha lise yıllarında başlamıştı.Mersin Öğretmen Okulunda okurken o yıllarda iki deftere yakın şiir yazmıştım.Sonra Eğitim Enstitüsü yıllarım başladı orada nedense bilmiyorum şiir yazmayı bıraktım zamanla o eski şiir defterlerinde kayboldu.Son 10 yıldır tekrar şiir yazmaya başladım bir kısmını bilgisayara kaydettim.Bu arada yerel basında ve sosyal medyada yazdığım bazı şiirlerimi yayınladı. Oğlum Ahmet Gökhan baba gel bu şiirleri bir kitaba dönüştürelim yayınevinin birinde bastıralım dedi. Senin en azından bu dünyada eğitimde verdiğin hizmet gibi, kalıcı bir eserin daha olsun dedi ve Kendi imkanlarıyla kitabımı oğlum bastırdı.Oğluma çok teşekkür ediyorum.Ben Çukurova çocuğu olduğum için burada yeri gelir bir günde dört mevsimi yaşarız. Dağlarımız, ovalarımız, yaylalarımız ve denizi olan bir bölgedir.Şiirlerimde deniz, dağ, ova, mevsimler, aylar, aşk, Atatürk, bayrak, ana, baba vatan teması vardır.Ayrıca Ceyhan, Adana, İstanbul ve Türkiye ile ilgili şiirlerde bu kitabımda yer almaktadır.Adana ve Çukurovamız’da bir günde dört mevsimi yaşadığımız için şiir kitabımın adını “SEN BAHAR OLDUĞUNDA” olarak belirledim.Değerli okurlarımın severek okuyacağı bir şiir kitabıdır. Tüm okurlarıma şimdiden iyi okumalar diliyorum”.

SEN BAHAR OLDUĞUNDA
Sen bahar ol ben rüzgâr
Sen bulut ol ben yağmur
Ben estikçe sen coş
Ben yağdıkça sen ıslan.

Yaprakların gür çiçeklerin bol olsun
Toprak suyla doysun
Çimenler gür ve sık çıksın
Her taraf cennet olsun.

Çocuklar kırlara koşsun
Dereler çağıldayarak aksın
Kuşlar cıvıldayarak uçsun
Her taraf neşeyle dolsun.

Gökler rengârenk uçurtmalarla dolsun
Leylekler havada süzülsün
Kuşlar yavrularını büyütsün
Doğa yeniden canlansın.

Mis kokular doğayı sarsın,
Kuş ve çocuk sesleri bir birine karışsın
Hayat yeniden canlansın
Sen bahar olduğunda.

Naci Yalçın Kimdir?

Naci YALÇIN 1955 yılında Ceyhan Büyükmangıt Köyünde doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Ceyhan’da, liseyi Mersin Öğretmen Okulunda, üniversiteyi Adana Eğitim ve Konya Selçuk Eğitimde tamamladı. 39 yıl meslek hayatında öğretmenlik, okullarda ve Halk Eğitim Merkezinde Müdürlük yaptı. Ekibi ile birlikte Avrupa projesi ile ülkemizi Avrupa’ya tanıtmaya çalıştı. ikisi proje kapsamında ikisi kendi imkanlarıyla yabancı ülkeleri gezdi.50 ye yakın seminer ve hizmetiçi eğitimlere katıldı. Değişik branşlarda kurslar açtı. Adana, Ceyhan, Atatürk, Bayrak ve Türkiye sevdalısı. Boş zamanlarını da kültürel etkinlik, gezi, kitap okuyarak ve şiir yazarak değerlendiriyor. Doğa aşığıdır. Evli güzel bir eş,
bir kız, bir erkek evlat bir gelin bir damat babası 3 torun dedesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.