DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
KİTAP

Nahide Açan

Yazar Biyografi Alanı; "ÇUKUROVA BEŞİKTAŞ HATTI" ile İnsanların Güzü, Kulağı ve Sesi olaya çalışan: Nahide Açan, Hatay, Erzin ilçesinde dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi sivil havacılık ve ulaştırma yönetimi ve Atatürk Üniversitesi büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okudu: Çukurova ve Hatay bölge sorumlusu; Halkın gözü kulağı ve sesi; Nahide Açan’ın haberleri; Nerede ne yaşanıyor ve yaşatılıyorsa, İSTANBUL Adan Zye ve BEŞİKTAŞ Çınar’da Siz değerli okuyucuları ile ( Çukurova-Beşiktaş Hattı) köşesinde…

Mutlu olmak isteyen, herkese iyilik eder

17.10.2020 15:07
0
A+
A-
Reklamlar

Ama size zevki kınamak ve acıyı övmek gibi tüm bu yanlış fikrin nasıl doğduğunu açıklamalıyım ve size sistemin tam bir açıklamasını vereceğim ve gerçeğin büyük kaşifinin, insanın usta-inşaatçısının gerçek öğretilerini açıklayacağım. mutluluk.

Diller yalnızca gramerleri, telaffuzları ve en yaygın sözcükleri bakımından farklılık gösterir. Herkes yeni bir ortak dilin neden istendiğini anlıyor: pahalı çevirmenlere ödeme yapmayı reddedebiliriz.

Bunu başarmak için tek tip gramer, telaffuz ve daha yaygın kelimelere sahip olmak gerekir. Birkaç dil birleşirse, ortaya çıkan dilin grameri, tek tek dillerin gramerinden daha basit ve düzenlidir.

Yeni ortak dil, mevcut Avrupa dillerinden daha basit ve düzenli olacaktır. Occidental kadar basit olacak; aslında, Batılı olacak.

Hiç kimse zevkin kendisini reddetmez, sevmez veya bundan kaçınmaz, çünkü bu zevktir, ama zevki rasyonel olarak nasıl izleyeceğini bilmeyenler son derece acı verici sonuçlarla karşılaşırlar.

Yine, acıyı seven, peşinden koşan ya da acıyı kendi kendine elde etmeyi arzulayan kimse yoktur, çünkü bu acıdır, ama ara sıra, zahmet ve acının kendisine büyük bir zevk sağlayabileceği durumlar meydana gelir.

Önemsiz bir örnek verecek olursak, hangimiz ondan bir fayda elde etmek dışında zahmetli bir fiziksel egzersize girişiriz?

Fakat can sıkıcı sonuçları olmayan bir zevkin tadını çıkarmayı seçen veya sonuçta hiçbir haz vermeyen bir acıdan kaçınan bir adamda kim kusur bulma hakkına sahiptir? Öte yandan, anın zevklerinin cazibesine kapılıp morali bozulan, arzularla körleşmiş ve öngöremedikleri insanları haklı bir öfkeyle kınıyor ve nefret ediyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.