DOLAR
32,5614
EURO
34,9619
ALTIN
2.445,78
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
KİTAP

Ceyhan Cemevi’nde tarihi bir gün; Oruçlar törenle açıldı…

Ceyhan Cemevi’nde tarihi bir gün; Oruçlar törenle açıldı…
05.08.2022 11:07
0
A+
A-
Reklamlar

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesince, Muharrem ayının ilk günlerinde tutulan yas ve matem oruçlarının anlamını hatırlatmak için iftar yemeği düzenlendi. iftar yemeğine büyük ilgi vardı.

Anadolu Alevileri tarafından 12 İmam’a adanması nedeniyle Muharrem ayının ilk 12 gününde tutulan yas ve matem oruçları için, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesince, Cem Evinde iftar yemeği düzenlendi.
Çok sayıda vatandaşın yanı sıra etkinliğe, AK Parti Adana Milletvekili Ahmet zenbilci,
Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan Emniyet Müdürü Alper Tunga Berberoğlu,
Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Bengül, Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ceyhun Özer, Tüm Siyasî Parti ilçe Teşkilatları, Belediye Meclis üyeleri, Ceyhan Belediyesi Özel Kalem Müdürü Öznur Akcan, Sivil toplum Kuruluşlarının başkanları, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı ve yönetim Kurulu, CRT MEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özer, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Matem oruçları için bir araya gelen Alevi vatandaşlar, önce bağlama eşliğinde Zakir Ozan Özgür’den türküler ve ağıtlarla yakarak, acılarını dillere döktü.

Daha sonra Dede Bin Ali Dede’nin dualarıyla yas ve matem oruçlarını açan misafirler, acıların bir daha yaşanmaması için dilek tuttular.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı, B “Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın herkesin burada olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu tür saldırlar ve provakasyonlar bizi yıldırmayacak, birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak. Biz 12 gün boyunca sessiz, sedasız, şatafatsız, israfsız, gösterişten uzak, mazlumların masumiyet duygusu için oruç tutuyoruz. Burada Kerbela hakikatini ve bugüne ulaştırdığı mesajları anlamak için toplandık.
Her zaman destekçimiz olan Belediye Başkanımız Sayın Hülya Erdem’e,
Kaymakamımız Sayın Dr. Bayram Yılmaz’a, Emniyet Müdürümüz Sayın Alper Tunga Berberoğlu’na teşekkür ediyoruz. Günümüzde Kerbela benzer olaylar yaşanmaya devam ediyor. Ankara da Cem evine yapılan saldırı, Maraş, Sivas ve Çorum’da yaşananlar da bir Kerbela’dır. Bunların son bulması için dualarımızı ediyor, ellerimizi hakka açıyoruz. Biz ayrım yapmadan bir mozaik oluşurduk bur da” dedi.

Ceyhan Belediyesi Başkanı Hülya Erdem ise Saygıdeğer milletvekilim, Saygıdeğer Kaymakamım, Saygıdeğer Emniyet müdürüm,
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı ve yönetimini tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde bizleri buluşturduğu için. Oruç tutan tüm canları sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kardeşliğimizi, birliğimizi kimse bozamayacak. Kötülüğe karşı iyiliği, savaşa karşı barışı savunuyoruz.
Öncelikle Ankara’daki Cem Evleri’ne yapılan saldırıları nefretle kınıyorum.
Sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın, kötülüğe karşı iyiliğin, savaşa karşı barışın simgesi Muharrem ayında tüm canlarla bir arada olmanın, lokmayı paylaşmanın onurunu yaşıyıruz.“1342 yıl önce Kerbela’da yanan canlarımızın acısını halâ yüreklerimizde hissediyoruz. Bu kanlı, bu zalim, bu acımasız olaydan sonra da çeşitli zamanlardan günümüze kadar çokça canımızı yitirdik ne yazık ki…

Acımasızca hayattan koparılan tüm masum canlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu birlikteliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya yeltenenler, nifak tohumu ekmeye medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim Anadolu toprakları ve kadirşinas, vefalı, bilinçli insanlarımız kötü niyetlilerin oyununu bozacaktır. Adı, sanı, ismi, cismine bakmaksızın provokatörlere, saldırganlara, asla geçit vermeden, onlara inat oruç açma lokmamızı paylaşmaktan geri durmayacağız.

Bugün olduğu gibi bundan sonra da lokmalarımızı, aşımızı, ekmeğimizi hep birlikte pay edeceğiz. Ayrıştıranlara, bölücülere inat kardeşçe yaşamanın en güzel örneklerini sunmayı sürdüreceğiz. Mübarek Muharrem ayında yas-ı matem oruçlarınız ve tüm insanlık adına, ülkemiz adına, Ceyhan’ımız adına, ailelerimiz ve çocuklarımız adına ettiğiniz dualar hak katında kabul olsun. Kardeşliğimiz, dirliğimiz, birliğimiz bozulmasın.” dedi.

Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Cem Evlerine saldırıyı Yapan ya mecdut biri yada para ile yapmıştır çeşitli açıklamalar var Devlet bunları yakaladı gereğini yapacaktır.
Köprünün altından çok sular geçti.
Bu ülkede, Herkes Allah’a inanmış sevdalıdır.
Hepimiz alevidir Alevi de sünlüdür. Kabul etmeyenler’de biraz alevi biraz sünlüdür.

Ben hem alevi hem sünlüyüm.Hepimiz Türkiye Sevdalısıyız.Allah dostlarımızın oruçlarını kabul etsin.ülkemizde ilimizde ilçemizde devletimizin yolunu açık eylesin hepinize hayırlı akşamlar diliyorum”dedi.

Milletvekili Ahmet Zenbilci’de, Sevgili canlar hepinizi muhabbetle selamlıyorum.
Bir kez daha bu Matemi yüreğimde yaşıyorum.
Belediye Başkanı ve Kaymakamımızın dediği gibi bizim ülkemizde. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda hepimiz aynı haklara sahibiz. Hepinizin oruçları duaları kabül olun” dedi.
Oruç açma töreninde; Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı’nın oğlu Mehmet Can Odabaşı ve Ceyhan Belediyesi Kadın eli ekibinin çalışmaları ve güler yüzlü hizmeti taktirle karşılandı.

TEŞEKKÜRLER BAŞKAN BAHADIR ODABAŞI

Şahin Özer

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Bahadır Odabaşı, Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen yas ve matem oruçlarının açılma töreninde gönüllerde taht kurdu. Başkan Odabaşı, gösterilen ilgiye aynı şekilde cevap vererek,bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşadı.
Her fırsatta halkın içinde ve halkla birlikte olmaya özen gösteren Başkan Odabaşı, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın güzel bir mozaik oluşturarak, her zaman dinamik, her zaman sahada bir teşkilat olan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi olarak, Ortak paydası Ceyhan ve halk için gayreti hep daha iyisinin peşinde. Teşkilat çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarla ve esnaflarla bir arada olmaktan çok keyif alıyor. Gönülden gönüle köprüler kurarak yoluna devam ediyor. Vstandaşı dinleyerek, talep ve önerilerini dikkate alıyor. Dünde böyleydi, bugünde böyle, yarında böyle olacaktır çünkü Odabaşının siyaseti odak noktası insandır.CRT MEDYA Olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi.
Bahadır Odabaşı millete efendi değil hizmetkar olmaya gelmiş tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.