DOLAR
32,4910
EURO
34,9434
ALTIN
2.431,05
BIST
9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
KİTAP

TİM BİR ANKARADA BİR İLKE DAHA İMZA ATTI…

TİM BİR ANKARADA BİR İLKE DAHA İMZA ATTI…
30.09.2022 12:49
0
A+
A-
Reklamlar

CRT MEDYA nın da üyesi olan Tim Bir Yurtdışından ve Türkiye’nin 81 ilinden İnternet Medya temsilcileri, RTÜK Başkan Yardımcıları ve ilgili meslek kuruluşlarının geniş katılımı ile bir ilke daha imza atmanın haklı gururunu yaşıyor.
Ankara da yapılan Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa, “RTÜK uygulamalarından internet medyasının sorunlarına, dezenformasyondan içerik üretimine kadar birçok konuyu konuştuk. İnternet Medyası her geçen gün büyümekte ve etki alanını genişletmektedir.

ANADOLU ÖVGÜSÜ
Anadolu’nun 7 bölgesinden 81 ilde kendi emekleri ile insanlara haber ulaştıran gazeteci arkadaşlarımız aramızdalar. Hepsi ayrı bir başarı hikayesidir. Bugün İnternet Medyası ülkemizde kendi emekleri ile şu anki gücüne erişmiştir. Devletten desteği almadan, ticaret odasında berberler odasından emlakçılar odasına farklı tüzel kişiliklerle muhatap olarak, 
basın kartı olmadan, yokluklar içerisinde gazetecilik mücadelelerini devam ettirmişlerdir. Övünerek söylüyorum ki Anadolu’nun internet medyası kendi öz kaynağı ile habercilik yapmıştır. Burada fon alan kuruluş yoktur, yabancı vakıfların sözcülüğünü yapan gayri milli niyetleri taşıyan medya kuruluşları yoktur. Burada yer alan medya mensupları gücün değil milletin medyasıdır” dedi.

RTÜK BİLGİ VERDİ

RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı, Av. Aydın Demir, Şebnem Bursalı, Orhan Samast ve Av. Cüneyt Altıparmak’ın konuşmacı olarak kürsü aldığı çalıştayda; İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri, Medyada Dezenformasyon, İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibar internet Medyası Hukuki Sorunlar,  İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme, İnternet Medyasının yasal altyapı ihtiyacı, Yurt dışında Türk Medyası, İnternet Gazeteciliğinde içerik Üretimi konuları detaylarıyla konuşuldu.

DİJİTAL UZAK DEĞİL

TİMBİR  Kurucusu ve CRT MEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özer’de, önümüzdeki ay içinde yasalaşması için TBMM’ye sunulacak olan yasa taslağının kapsamıyla ilgili internet medyası için yönetmelikler beklediklerini ve gazetecilikte dijitalleşmenin kısa vadede gerçekleşeceğini umut ediyorum. Toplantıya katılamasamda Başkanımız Sayın Süleyman Basa ve meslektaşlarım bizleri temsil ettiler. Böyle bir organizeye imza atan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.