DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
KİTAP

Tokat Almus’ta Aşık Eşref Tombuloğlu ile Sohbet Ettik, Dünü ve Bugünü Konuştuk, Yazdığı Kitaplarından Hediye etti…

Tokat Almus’ta Aşık Eşref Tombuloğlu ile Sohbet Ettik, Dünü ve Bugünü Konuştuk, Yazdığı Kitaplarından Hediye etti…
25.06.2023 19:30
0
A+
A-
Reklamlar

Tokat Reşadiyeli TİP 28. Dönem Milletvekili Adayı Erdoğan Kılıç ile Ben Gazeteci /Yazar Ertan Yılmaz, seçim gezisinde bir çok edebiyat kültürüne katkı sağlayan ve halka mal olmuş ustaları ziyaret ettik… Şimdi Kıssadan hisse Aşık Eşref Tombuloğlu… 2 Ocak 1945”te Almus”ta doğan Eşref Tombuloğlu”nun Türk halk müziği bağlamında en meşhur eserleri TRT arşivindeki 1208 repertuvar numaralı “Başındaki Yazmayı (Tokat”tan mı Geliyon)” ve 1519 repertuvar numaralı “Evleri İki Katlı (Harmandan Gel)” türküleridir. “Cem Olun Canlar”, “Atına Binmiş de Sivas”tan Gelir”, gibi halka malololmuş türkülerinden TRT”de iki, MESAM”da da 150 türküsü kayıtlı olan yaşayan kültür hazinesi Âşık Eşref Tombuloğlu yirmi binden fazla şiiri ile Türk ve dünya edebiyatında en üretken şair unvanına sahiptir. 

1973”te kaset çıkarmaya başlayıp, “Ah Ben de Yesem (Ana Kıymeti) (1973)”“Yetimler Gülmeyecek mi (1973)”“Eller de Duysun-Gezelim Barabar (1974)” adlı 45”lik plaklara kendi türkülerini okur. 1973-1978 arasındaki dönemde “Tokatlı Âşık Eşref-Taşlama1”“Âşık Eşref-Taşlama 2”“Postacı” kasetlerini çıkarır. 1988-94 yılları arasında da: “Doktor Bey, Tozanlı Deresi, Şansa Bak, Yavrum, Gidiyorum Tokat”a, Saçlarım Ağarmış, Erzincan Depremi, Türkülerin Direnci, Değme Tabip, Yar Vurma Bana Tokatı” adlı kasetlerini çıkarır. Aynı zamanda Mihrican Bahar”ın okuduğu birçok türkünün de sahibi Âşık Eşref”tir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.