DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
KİTAP

10. KEZ; SELÇUK BELVERDİ KÖYÜ ŞEFTALİ FESTİVALİ İLE ŞENLENDİ…

10. KEZ; SELÇUK BELVERDİ KÖYÜ ŞEFTALİ FESTİVALİ İLE ŞENLENDİ…
13.08.2023 22:17
0
A+
A-
Reklamlar

 Belevi Şeftali Şenliği 29 Temmuz Pazar Günü Belevi Mahallesi’nde düzenlendi Selçuk’un önemli tarımsal ürünlerinden biri olan Belevi şeftalisinin yurt içi ve yurt dışında tanıtımını sağlamak, şeftali üreticilerini bir araya getirmek amacıyla bu yıl dokuzuncu kez düzenlenecek festival kapsamında en iyi şeftali ve en iyi şeftali reçeli yarışmaları yapıldı. Festival içerisinde ayrıca konserler ve çeşitli eğlenceler de yer aldı.  Festivale katılmak isteyen vatandaşları Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünden araç kaldırdı.

BELEVİ ŞEFTALİ FESTİVALİ İLE ŞENLENDİ 
Festivale Kaymakamımız Sayın Ekrem İnci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, CHP’li ve AK Partili Meclis Üyeleri ile Selçuk, Belevi ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Belevi Mahallesi’nde bu yıl 10’uncu kez ‘Şen Şeftali Şenliği’ düzenlendi. Belevi şeftalisinin, Artemis’in bereketli topraklarından toplanarak tezgahlarda sergilendiği şenlikte, el emeği hediyeliklerden yöresel lezzetlere, reçellerden, yöre kadınlarının hamaratlı elleriyle hazırladığı yiyeceklere kadar birçok ürün satışa sunuldu. Türkiye’nin en lezzetli şeftalileri arasında yer alan ve dünyanın birçok ülkesine ihracatı yapılan Belevi şeftalisinin tanıtımının yapıldığı şenlikte, üreticinin de bereketli geçen sezon sebebiyle yüzü güldü.

Şenlikte şeftali marmeladından, reçeline, şeftali suyundan tatlılarına kadar şeftaliye dair her şey yer aldı. Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünden ‘Şeftaliye Pedalla’ bisiklet turu etkinliğiyle başlayan şenlik kapsamında, Kaymakamımız ve protokolün de katılımıyla şeftali hasadı gerçekleştirildi. Şeftali fidanı dağıtımının da yapıldığı etkinlikte, en iyi şeftali, en iyi şeftalili yemek ve tatlı yarışması düzenlendi.

Burada birlik beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe, tüketen değil üreten toplum olduğumuz müddetçe refah seviyemiz artacak ve G-20 değil G-8 gibi büyük ülkeler katogorisine çıkacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Bu festivalin düzenlenmesinde katkı sunan herkese başta Belediye Başkanımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Kaymakamlığımız İlçe tarım müdürlüğünün çalışanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Seneye daha iyi bir festivalde buluşmak üzere hepinize teşekkür ediyorum, dedi. 

İzmir Selçuk ilçesi Belverdi Köyünde 10. Kez kutlanan… Festivalde gözler Şeftali Güzeli Sanatçı Yağmur Rüzgar’ı aradı. Etkinliğe katılan ve bu konuda basın yolu ile haberi olan vatandaşlar: “Yağmur Rüzgar, söz verdiği halde Festivale katılmadı. Festivalde sahne alacağını da söyleyen Rüzgar, maalesef sözünü tutmadı… Umarız büyük mazereti yoktur bundan sonraki festivallerde söz verirse sözünü tutar inşallah,” dedirtti…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.