Kıssadan hisse Atatürk eğitim ile ilgili neler yaptı… Türk eğitim devrimi, Türk eğitim tarihinde kurtuluş savaşı sırasında temelleri atılmaya başlandığı ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra birçok kökten değişikliklerin hayata geçirildiği ve kısa zamanda etkisini gösteren önemli bir kilometre taşıdır. Türk eğitim devrimi Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirilmiş bir harekettir.
Atatürk ülkenin ve milletin geleceğini, Türk Milletinin gerçek kurtuluşunu, çağdaş uygarlık düzeyine çıkmasını ve başarılı olmasını eğitimle ilişkilendirmiştir. Atatürk’ün eğitim sorunlarını doğru teşhisi ve kökten çözüm önerileri, Türk eğitim devriminin başarıya ulaşmasını sağlamıştır. Bu çalışmada Türk Eğitim Devrimi üç açıdan irdelenmiştir: 1.Türk Eğitim Devriminin tarihi, felsefî, düşünsel ve politik temelleri 2. Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun tarihsel temelleri, kapsamı, uygulanışı ve önemi 3. Karma eğitim ve kızların eğitimi.
YAZILIM UZMANLIĞI EĞİTİMİ
Yazılım Uzmanlığı, bilişim sektöründe yer almayı hedefleyen öğrenci, mezun veya yazılım alanında kendisini geliştirip uzmanlaşmak isteyenler için…
Yazılım Uzmanlığı kursu, Microsoft Certified Solutions Developer(MCSD) sertifika eğitimi, Microsoft Visual Studio, Microsoft. NET Framework ve diğer geliştirme teknolojilerini kullanarak adayları uygulamalar geliştirme yönünde gerekli beceriler ile donatır.
Infotech Academy’nin sektörde ihtiyaç duyulan sertifikalı profesyonellerin yetiştirilmesi amaçlanarak geliştirilen yazılım eğitimleriyle yalnızca kodlamayı değil; veritabanı, web programlama, servis mimarilerini ve elektronik otomasyon süreçlerini öğrenebileceksiniz. Bu Eğitimimizde Full-Stack Development içeriği, bir çok proje geliştirerek, adım adım ilerlenmekte ve uzman eğitimenlerimizden işin best-practises tarafını da öğrenmiş olacaksınız.
EĞİTİM İÇERİĞİ
Modül 1 – Yazılım Geliştirmeye Giriş:
Yazılım (Program) Nedir?
Yazılımcı Kime Denir?
Sektörde Yazılımcı İhtiyaçları (Özel Sektör, Kamu ve Freelancer İş İmkânları)
Yazılım Çeşitleri (Web, Mobil ve Masaüstü Uygulamalar)
Algoritma Mantığını Kavrama
Algoritma Nedir ve Neden Önemlidir?
Pseudo Code ve Algoritma Diyagramları
Gerekli Geliştirme Ortamlarının Kurulması (Visual Studio, MS SQL, Postman vb.)
Modül 2 – C# Programlama Dili İle Yazılım Geliştirme:
Değişkenler, Veri Tipleriyle Çalışmak, Değer ve Referans Veri Tipleri, Tip Dönüşümleri, Boxing – Unboxing
Operatörler (Aritmetiksel, Karşılaştırma, Mantıksal ve Operatörler)
Sağlık Bakanlığının Bilimsel Danışma Kurulu çalışmasıyla yayımladığı "Bilgilendirme Formu ve Taahhütname"nin velileri bilgilendirme amaçlı olduğu belirtildi.
Okullar ne zaman açılacak? sorusu MEB tarafından paylaşılan 2022-2023 eğitim öğretim yılına ait takvim ile belli oldu. Peki ilkokul, ortaokul ve liseler için okullar ne zaman açılacak? Uyum eğitim haftası ne zaman? Yarıyıl tatili ne zaman başlayacak? 2022’de okullar açılacak mı? İşte detaylar… Yeni eğitim ve öğretim yılına bir aydan...
Borusan Ortaokulu’nda Unutulmaz Mezuniyet Anı: Türkiye’nin Aydınlık Geleceği Borusan Oto Zehra Nurhan Kocabıyık Ortaokulu bu yıl da mezunlarını gururla uğurladı. Okulun bahçesinde çekilen mezuniyet fotoğrafı, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Koskocaman bir Türk bayrağı ve Atatürk’ün büyük bir portresi önünde poz veren üç öğrenci, geleceğe umutla bakan gözleriyle dikkat çekti....
Yaşar Üniversitesi Kütüphanesi, sadece öğrencilerine değil, tüm İzmirlilere açık. Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi, “Üniversite kütüphaneleri herkesindir” sloganıyla, 10 binlerce yazılı, görsel ve elektronik arşivini, İzmirlilerin kullanımına sunuyor. Öğrencilerinin yanı sıra vatandaşların da eğitim ve araştırma gereksinimlerine eksiksiz yanıt veren kütüphane, tüm İzmirlileri kitap okumaya davet ediyor. Türkiye Okuma Kültürü Haritası...
Çin’de bir adam o kadar aç ve bitkin düşmüştü ki, dayanamayıp bir armut çaldı.. Adamı yakalayıp cezalandırılmak üzere İmparator’un karşısına çıkardılar. Hırsız imparatoru görünce ona şöyle dedi; “Değerli efendim, çok açtım, dayanamadım çaldım ve yedim. Beni affetmeniz için yalvarıyorum. Eğer affedersiniz size paha biçilemez bir armağanım olacak..” İmparator dudak büker;...
Prof. Dr. İbrahim Şenol; Elektrik Mühendisliği Anabilm Dalı, Elektrik Makinaları ve Güç Elektroniği Programı Öğrencimiz; Özgün GİRGİN ; bugün “Doktora Tezini” başarı ile savunarak, “Doktor” ünvanı almıştır. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum,) dedi… — Caner Aküner ve Nur Bekiroglu ile birlikte YTÜ Davutpaşa Kampüsü‘de.