DOLAR
32,2289
EURO
34,6538
ALTIN
2.395,97
BIST
10.248,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
KİTAP

ABD’den elektrikli araç maliyetlerini düşürmek ve güvenilir şarj ağı oluşturmak için yeni eylemler…

ABD’den elektrikli araç maliyetlerini düşürmek ve güvenilir şarj ağı oluşturmak için yeni eylemler…
31.01.2024 17:57
0
A+
A-
Reklamlar

ABD yönetimi, elektrikli araçların maliyetini düşürmek ve kullanışlı, güvenilir bir elektrikli araç şarj ağı oluşturmak için yeni eylemleri duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD’de elektrikli araçların maliyetini düşürmek ve kullanışlı, güvenilir bir elektrikli araç şarj ağı oluşturmak için yeni eylemler duyuruldu.

ABD Hazine Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı, elektrikli araçları teşvik etmek amacıyla Enflasyon Azaltma Yasası’nın 30C elektrikli araç şarj vergi kredisinin Amerikalıların yaklaşık üçte ikisine sunulduğunu doğruladı. Bu vergi kredisinin, düşük gelirli topluluklarda ve kentsel olmayan bölgelerdeki bireylere ve işletmelere şarj cihazının maliyetinde yüzde 30’a kadar indirim sağlayarak, elektrikli araç şarj altyapısının kurulumunu daha uygun maliyetli hale getireceği ve yetersiz hizmet alan topluluklarda elektrikli araç şarjına erişimi artıracağı belirtildi.

Enerji ve Ulaşım Ortak Ofisi, çeşitli topluluklara fayda sağlayan, uygun fiyatlı, güvenilir ve adil bir elektrikli araç şarj ağı oluşturmaya devam etmek için Ride and Drive Electric programı aracılığıyla 46 milyon doların üzerinde ödül vereceğini duyurdu.

Ulaştırma Bakanlığı, mevcut ancak çalışmayan elektrikli araç şarj cihazlarını onarmak veya değiştirmek için yaklaşık 149 milyon dolarlık hibe duyurdu. Bu duyuru, mevcut elektrikli araç şarj cihazı ağının güvenilirliğini sağlamak için kritik önem taşıyor ve yaklaşık 4 bin 500 elektrikli araç şarj bağlantı noktasını tekrar çevrimiçi hale getirecek.

Enerji Bakanlığı, sıfır emisyonlu araçlar ve mobiliteye yönelik araştırma, geliştirme ve gelişmiş bir pil Ar-Ge konsorsiyumu için teknoloji entegrasyonu projelerine 131 milyon doların üzerinde fon sağlanacağını duyurdu. Projeler arasında, yetersiz hizmet alan topluluklarda elektrikli araç şarj altyapısını iyileştirmek için izin ve hizmet ara bağlantısı gibi maliyetlerin azaltılması, elektrikli araçlar ve elektrikli araç şarjı hakkında tüketici bilgilerinin sağlanması ve düşük maliyetli, bol miktarda malzeme kullanan pillerin geliştirilmesi yer alıyor.

Yeni eylemler kapsamında Çevre Koruma Ajansı (EPA), 37 eyaletteki 280 okul bölgesinde 2 bin 700’den fazla temiz okul otobüsü satın almak için 1 milyar dolar duyurdu. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı, ABD çapında bir elektrikli araç şarj ağı kurulmasına yardımcı olmak için Şarj ve Yakıt İkmali Altyapısı hibelerinde 623 milyon dolar tutarında bir hibe duyurdu. Bu finansmanın yarısı, okullar, parklar, kütüphaneler, çok aileli konutlar ve daha fazlası gibi uygun yerlerdeki kentsel ve kırsal topluluklarda elektrikli araç şarjı ve hidrojen yakıtlı altyapıya yatırım yapacak topluluklar olmak üzere 36 projeye giderken, diğer yarısı ise ulusal şarj ve alternatif yakıt ağlarındaki boşlukları doldurmak için koridorlar boyunca 11 projeye gidecek.

Tüm bu eylemlerle birlikte 1 Ocak itibarıyla Amerikalılar, Enflasyon Azaltma Yasası’nın 30D Yeni Temiz Araç Vergi Kredisine uygun birçok yeni elektrikli aracın etiket fiyatından 7.500 dolara kadar, 25E Kullanılmış Temiz Araç Kredisine uygun kullanılmış elektrikli araçları da fiyatından 4.000 dolara kadar indirim alabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.