DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
KİTAP

Ceyhanlı Zeynep İnan: Bakhele Siz Bayram Kartpostalları Bilir misiniz?

Ceyhanlı Zeynep İnan: Bakhele Siz Bayram Kartpostalları Bilir misiniz?
09.04.2024 14:13
0
A+
A-
Reklamlar

Hani eskiden vardı ya, bayram kartpostalları bilir misiniz? Yaşı bana yakın olanlar bilirler; bayramlarda, yılbaşlarında sevdiklerimizin bu güzel günlerini kutlamak için kartpostallar yollardık. Bu bizim için çok önemliydi.

Ceyhan’da Ora kitabevi vardı; en klas, en havalı kartpostallar orada olurdu. Sade olanı mı ararsın, iki katlı olanı mı, zarfıyla takım olanı mı, kokulusunu mu? Ama en havalısı da simli olanlardı, Işıl Işıl parlar bakanı cezbederdi. Hepsi ayrı aydı birer büyülü dünya.

Aynı kibritçi kızın her kibriti yaktığında kurduğu hayaller gibi ben de kartpostalın adeta içine girip orada hayallere dalar ve kartın kahramanı olurdum, uzak diyarlara hayali yolculuklarım o zamanlardan başlar. Sınıftaki sıra arkadaşıma bile yollardım sonraki gün göreceğimi bile bile. Bir de büyük postane vardı evimize uzak, illa oradan yollardım ki daha çabuk gitsin.

Pulların tadını bilir misiniz? O kekremsi, ağızda buruk bir tat bırakan yapışkanlı tadını. Özlediğim bir tattır bu. Dilimizle ıslatıp öyle yapıştırırdık zarfın üstüne. Göndermenin heyecanından çok gelecek olanların heyecanını yaşamayı severdim. Kaç tane gelecek acaba, simli de var mıdır, kokulu da var mıdır? Hele de başka ülkelerden gelen olduysa o hepsinden havalı bir durumdur. Pulu da çok kıymetlidir bu arada ki ben pul koleksiyonu yapardım.

Abim bir pul defteri getirmişti İstanbul’dan, annemin cımbızını da araklayıp kendimi filatelist oldum sanırdım, pul koleksiyonumu göstereyim diye davet eden arkadaşlarıma da hiç rağbet etmezdim benim zaten vardı. Şimdi hala benim için özel olan kartpostallarımı saklarım. Arada bir bakar yine aynı heyecanla kartların kahramanı olur o büyülü dünyaya geri dönerim.

Onun mutluluğunu heyecanını yaşayanlar işte bundan sebep elektronik mesajları hiç sevmezler. Hiç düşünmezdim eski zamanlara özlem duyacağım anların geleceğini ama illa geliyor. Hayatın döngüsü böyle, ne yapalım. Bu akışa uyumlanmaktan başka elden ne gelir. Mutluluk sağlık bizimle olsun. Bütün dostlarımın bayramı kutlu olsun. Zeynep İnan.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.