DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
KİTAP

HAKKARİYE ATILAN KAYYUM’A TEPKİ…

HAKKARİYE ATILAN KAYYUM’A TEPKİ…
05.06.2024 23:56
0
A+
A-

Bugün burada, Hakkari Belediye Başkanlığı’na kayyum atanması kararını ele almak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu karar, demokrasimizin temel taşlarından biri olan yerel yönetimlerin iradesine yapılmış bir müdahaledir ve bizler bu durumu kabul edilemez buluyoruz.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde halkımızın oylarıyla seçilen Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden uzaklaştırılması ve yerine kayyum atanması, halkımızın iradesine yapılmış bir darbedir. Bu karar, sadece Hakkari halkının değil, tüm ülkemizin demokratik değerlerine gölge düşürmektedir.

Bizler, hukukun üstünlüğüne ve demokratik süreçlere inanan bireyler olarak, bu kararı şiddetle kınıyoruz. Hakkari halkının seçtiği temsilcilerinin görevlerine devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Yerel yönetimlerin, halkın seçtiği kişiler tarafından idare edilmesi, demokrasimizin en önemli unsurlarından biridir.

Bu kararın geri alınması için hukuki ve demokratik yollarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Hakkari halkının iradesinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz. Hakkari halkı, tıpkı geçmişte olduğu gibi, bugün de kendi iradesini koruma gücüne sahiptir.

Hepimizin bu süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, demokratik haklarımızı savunmamız gerekmektedir. Hakkari halkının iradesine sahip çıkarak, demokrasimizi ve hukukun üstünlüğünü korumak için elimizden geleni yapacağız.

Mustafa KUT

ADALET BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.