DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
KİTAP

TGF Ankara’da destek ziyaretlerini sürdürüyor…

TGF Ankara’da destek ziyaretlerini sürdürüyor…
24.06.2022 15:18
0
A+
A-
Reklamlar

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) heyeti AK Parti Tanıtım Medya Başkanı ve AK Parti Grup Başkan vekiline basının sorunlarını iletti.

Salı gününden buyana Ankara’da Anadolu basınının sorunlarının çözümü noktasında ziyaretlerde bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yılmaz Karaca, beraberinde TGF Yönetim kurulu üyesi İlker Ülker’le birlikte temaslarını sürdürdü.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ayhan Gider ve AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Bülent Turan’ı makamında ziyaret eden TGF heyeti başta mecliste görüşülecek olan basın yasasındaki aksaklıkların giderilmesi olmak üzere Anadolu basınının sorunlarını aktardı.

Gerek AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, gerekse AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Bülent Turan Anadolu basınının sorunlarının çözümü noktasında desteklerini her zaman verdiklerini bundan böylede vermeye devam edeceklerini belirtti.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca “Anadolu basınının sorunları ve basın yasasındaki aksaklıkların giderilmesi için gerek iktidar partisi gerekse muhalefet partisi yetkilileri ile uzun süredir temaslarımızı sürdürüyoruz. Yararlı ziyaretler oldu. Basın yasa tasarısının mecliste görüşülmesinin durdurulması bunun bir örneğidir. Temenni ediyoruz ki basın meslek örgütlerinin önerilerine yer verilerek istenilen düzeyde bir yasa meclisimizden geçer. Çünkü bu yeni yasa tasarısı Anayasa ile güvence altına alınmış haklarımıza aykırıdır. Tabi ki biz gazeteciler de Dezenformasyonu önemsiyoruz. Ama bunun önlemi yasa tasarısında yer alan hapis cezası ile alınamaz. Bu yasada gazeteciler, gazetecilerin görüşleri ve basın özgürlüğü yok. Aksi takdirde birçok yazılı basın kapısına kilit vurmakla karşı karşıya kalacaktır” dedi.

TGF Genel Başkanı Karaca, Basın meslek örgütlerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerinin sorunların çözümü noktasında büyük yarar sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.