DOLAR
32,5010
EURO
34,5615
ALTIN
2.501,44
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
KİTAP

Şeftali Güzeli, Yağmur’dan Şeftali reçeli nasıl yapılır? Tarifi…

Şeftali Güzeli, Yağmur’dan Şeftali reçeli nasıl yapılır? Tarifi…
10.09.2022 22:34
0
A+
A-
Reklamlar

Şeftali güzelinden Şeftali reçeli, tarifi: 4 yılda 4 kez, en yüksek puanı alarak arkadaşları tarafından Şeftali Güzeli seçilen, şarkıcı ve dizi oyuncusu Yağmur Rüzğar’dan Şeftali reçeli nasıl yapılır? Buyurun tarifine…

Kahvaltıların en güzel tarafı özenle yapılan reçeller şüphesiz hepimiz çok severiz. Şeftali reçeli de masalarınızı renklendirecek lezzetlerden bir tanesidir.

Yapımı da oldukça kolay olan bu reçeli ekmeğinizin üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz. Kabukları soyulup doğranmış şeftalilerin üzerine şeker döküp kaynatılarak kıvamına ulaşan şeftali reçelini sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.

ŞEFTALİ REÇERİ NASIL YAPILIR?  MALZEMELER

*3 kilogram şeftali,

*6 su bardağı toz şeker,

*1 tatlı kaşığı tereyağı,

*Yarım limon suyu…

ŞEFTALİ REÇERİ NASIL YAPILIR?

1-İlk olarak şeftalileri güzelce yıkayalım ve kabuklarını güzelce soyalım. Bu arada şeftalilerinizin çok fazla yumuşak olmaması daha iyi olacaktır.

2-Sonrasında şeftalilerimizi istediğimiz boyutta dilimleyelim.

3-Uygun bir tencereye dilimlediğimiz şeftalileri aktaralım.

4-Üzerine şekeri aktaralım ve tencerenin kapağını kapatarak bu şekilde gece bekletelim.

5-Ertesi gün şeftalileri orta ateşte 20 dakika kadar kaynamaya bırakalım. Ara ara üzerinde biriken köpükleri kaşık yardımı ile alalım.

6-Tereyağını da ekleyelim ve güzel bir şekilde karıştıralım, 5 dakika kaynatalım.

7-Limon suyunu da ilave edelim, 15 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.

8-Reçelimiz sıcakken kavanozlara boşaltalım ve ağzını sıkıca kapatalım. Ben bu ölçülerle 750 ml’lik 3 adet kavanoz elde ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun… 1 tatlı kaşığı şeftali reçeli yaklaşık olarak 20 kaloriye denk gelmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.