DOLAR
32,5122
EURO
34,9033
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
KİTAP

AŞKIN GÖZÜ KÖR MÜDÜR?

AŞKIN GÖZÜ KÖR MÜDÜR?
29.03.2024 18:42
0
A+
A-
Reklamlar

AŞKIN GÖZÜ KÖR MÜDÜR?

    Ertan Yılmaz diyor ki… Aşkın gözü kör müdür? Bu konuda şimdiye kadar aşka dair o kadar çok şiir, şarkı, roman yazıldı ki, neler oldu, neler yaşandı demeyin gitsin. Örneğin, aşkın gözü kör müdür ya da değil midir gibi. Sayın, STEWAR Dergisi, İSTANBUL Adan Zye ve BEŞİKTAŞ ÇINAR Gazete okurları:

    “Bence aşkın gözü ne kadar açık, ne kadar kapalı bu kişiye göre değişir desem de, kurtarmaya çalışsam da, aşkı yaşıyor olsam da ve bu konuda söyleyeceklerim çok… Bu konuya değinmeden geçemeyeceğim. Şöyle ki… Kanımca âşık olan kişiler sevdiklerine karşı cephe alamadıkları gibi, muhakeme yeteneğini de zaman zaman maalesef yitiriyorlar.”

     Günümüzde Kaç Tane Aşk Vardır? İyi Veya Kötü Bir Sayalım mı?

1-Mükemmel aşk: “Mantıklı, seviyeli, mutlu, umutlu bir aşk.”

2-Deli dolu aşk: “Deli deli kulakları küpeli uçuk bir aşk.”

3-Romantik aşk: “Gününü gün eden göstermelik bir aşk.”

4-İçi boş aşk: “Her an patlayabilir balon gibi bir aşk.”

    Peki, Nasıl Başlar? Ne Gibi Hallerde Karşımıza Çıkarlar?

1-Sevgi kimyasıyla başlayan: “Karşılıksız alışveriş aşklar.”

2-Aşk kimyasıyla başlayan: “Tüm bedeni ateşle dolu aşklar.”

3-Yatak kimyasıyla başlayan: “Hormonları çok yüksek aşklar.”

4-Para kimyasıyla başlayan: “Cüzdanları para dolu aşklar.”

    Yine Peki, Ne Kadar Sağlıklı ve Sürekliliği Nedir?

1-İnsanın kişilik seviyesi ve duruşu ne kadar yüksek olursa.

2-Tatil kapsam alanları ve çöreklenme olanakları ne kadar çok geniş olursa.

3-Eli, dili, beli ve cebi çok kuvvetli olursa.

4-Taşınmaz malların kira getirisi ne kadar çok olursa.

+ Sağlıklı, garantili ve uzun ömürlü bir aşk sürmek için: Biraz sevgi, saygı, mantık ve biraz da matematiksel düşünce ile her şeyin üzerinde aşkı beslemek gerekiyor.

    Aşkın İlk Beş Saniyesi

    Bir insanın kafasına yukardan hızla bir şey düşer ya bir an insan şaşırır kalır ne olduğunu anlayamaz. Aşkın başlangıcı:

   Benim kanımca aşkın hedefi önce görüş alanına giriyor, tam karşınızda çemberleşiyor. Göz ışınlarıyla sinyaller gelmeye başlıyor. Şöyle ki:

1-Saniye: “Habersizce birden kendinizi görünmez hissediyor, her yer tozpembe ve aşka odaklanmaya çalışıyorsunuz.”

2-Saniye: “Gözleriniz boşlukta, beyin dalgaları hedefine gönderilen sinyaller tek tek kalbinizi okşuyor. Bir hafif sıcaklık dalga dalga, sessizce size ulaşıyor ve aşk kalbinize çıt çıt kilitleniyor. Deprem artçıları gibi durmuyor devam ediyor çıt çıt.”

3-Saniye: “Bedenin tamamı sistem dışı kalıyor artık, aşkınızın beklediği davetsiz kurşun tabancadan çıkıyor sessizce, ağır çekimde size doğru yaklaşıyor ve kalbinize cız yerleşiyor.”

4-Saniye: “Aşkın büyüsü bir örümcek ağı gibi tüm bedenimizi sarıyor.”

5-Saniye: “Yayılan elektrik akımı beynin diğer bölgelerine ulaşarak kalbinizin her bölümüne sanki “cemır” sinyal kesici yerleşiyor, kontrol sizden uzaklaşıyor ve de görünmez bir hastalığa yakalanıyorsunuz. Sonrası ya mutlu olacaksınız, ya da mutsuz. Aşk hayatınızda tekrarı olmayan tek bir sınav, gerisi derin mevzular. Şu da vardır ki, insanlar ancak öldüğünde aşkı yok olur ve uçar gider.”

    Aşk Denilen Şey

    İnanılmaz bir şey yaşayan da, yaşamayan da pişman. Aşkın dünyada sayısız yaşanmışlığı var, hiçbiri birbirine benzemez. Ayrıca bir tarifini veya yaşanmışlığını, güzelliğini ve de doyumunu bugüne kadar kimse tam olarak anlamı ile ifade edememiştir.

   Dünyanın her ülkesinden ve farklı insanlarla anlatılmaya devam ediyor ve sonsuza dek, dünya ve insanoğlu var olduğu sürece bu aşk hikâyesi de anlatılmaya devam edecektir. Kaynak: Ertan Yılmaz’ın Siz ve Saçlarınız Kitabından alınmıştır…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.