DOLAR
32,2116
EURO
34,7630
ALTIN
2.424,81
BIST
10.180,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
KİTAP

Beşiktaş Çınar Gazetesinin Hatay Depremi ve Tekirdağ 2024 Yerel Seçim Analizleri Avrupa Basınına Taşınıyor…

Beşiktaş Çınar Gazetesinin Hatay Depremi ve Tekirdağ 2024 Yerel Seçim Analizleri Avrupa Basınına Taşınıyor…
28.04.2024 15:09
0
A+
A-
Reklamlar

Beşiktaş Çınar Gazetesi köşe yazarı, Tv sunucusu şair Serap Okcu, duygusal şairin yazarlık serüveni duygusal şiirleriyle tanınan ve dünyaca ünlü yazar Orhan Kemal’in yeğeni olan Serap Okcu, edebiyat dünyasına yaptığı önemli katkılarla adından söz ettiriyor. 

Ayrıca, Serap Okcu, Adanalı kökenleriyle kültürel mirasını yaşatan, son kitabı “Kalp Kadrajım” ile okurlarıyla buluştu.

HATAY DEPREM GERÇEĞİ
Sevgili dostlarım, arkadaşlarım Bu büyük trajedide Hepinize manevi destekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim. Ancak bu olaya isim veremiyorum böyle bir şeye ne denilebilir ki bu bir nevi insanları bile bile ölüme terk etmek yok etmektir ben bu savaşta Oğlumu canımı kaybettim tabi ki  akrabalarımın bir kısmını da  kaybettim. Lütfen televizyonlarda gördüğünüz şeylere aldanmayın asla televizyonlarda gösterildiği gibi değil ben sadece Antakya genelinde konuşacağım. Diğer yerler hakkında bilgi sahibi değilim. Ben sadece Antakya’yı ve orada yaşadıklarımı birebir nelere şahit olduğumu anlatacağım anlatacak o kadar çok şey var ki sayfalar sığmaz akıllar almaz…
Büyük bir medeniyet şehri yok oldu. Ayakta kalan binalar kimseyi aldatmasın. Çünkü hepsi ağır hasarlı ve oturulacak durumda değil. Oğlumun sokağında tek bir bina yok sağlam oğlumun binası zaten sadece kum enkazına dönüşmüştü ama diğerlerinin  üzerine iki bina devrildiği için ayakta olmasına rağmen oturulabilir durumda değil. Kum yığınına dönen binalardan söz etmeye bile gerek yok. Kimseyi suçlayamayız diyemem suçlu çok fazla halk canla başla çalışıyor. Ama yıkılan bina sayısı o kadar çok ki. Gelen görevlilerin geç gelmesi ve şehir dışında bekletilmesi anlam veremediğim bir şey neden şehre girmelerine izin verilmiyor neden bekletiliyor buradaki niyet nedir insanların ölüme terkedilmesi mi zaten halkın hepsine yetişmesi mümkün değil. Antakya’ya günlerce yardım gelmedi bunu ben birebir yaşayan biriyim:
Hiç kimse çırpınışlarıma yardımcı olmadı bina kum haline dönmüş vaziyette yardım yok herkes kendi çabalarıyla uğraş veriyor tabi ki yetersiz kalıyor çabalar ben orada soğukta yardım gelmesini beklerken benim vatandaşım orada yardım beklerken Suriyeli mültecilere ne demeli acaba…
Ancak yapılan öyle büyük bir yanlış var ki… Bu konu üzerinde hepimiz çalışmalıyız. Mağrur ve gururlu Türk insanı sabırla beklerken gelen yardımın neredeyse tümünün Suriyeli mültecilere sunulduğunu görmek, bu yetmezmiş gibi her yerin bu insanlar tarafından yağmalandığını görmek  kanıma çok dokundu. Şimdi insanların çoğu şehri terk etmeye başladı. Onlara yardım eli uzatan akrabalarının eşlerinin yanlarına gidiyorlar doğal olarak. Çadırların (Abartmıyorum) %90,ını bunlar işgal etmişler. Oğlumu  ararken beni çadırlara bile yaklaştırmıyorlardı. Aşevleri tuvaletler sobalar en güzel korumalı çadırlar tuvaletler ve en iyi yardımlar onlara giderken bizler günlerce soğukta bekledik hatta bir çok kez kavga etmek  zorunda kaldım. Neden benim halkım bu kadar acı çekerken Suriyeli mülteciler bu durumda bile rahat bir yaşam sürüyor neden neden?
Benim vatandaşım çaresiz bir şekilde yardım beklerken Suriyeliler eksiksiz bir yaşam sürüyor benim vatandaşım soğukta üşürken Suriyeliler soba ve oduna sahip olabiliyor benim vatandaşım çorbaya talim ederken mülteciler meyvesinden etine kadar yiyebiliyor benim vatandaşım tuvalet ihtiyacını gidermek için yer ararken mülteciler rahatlık içinde giderebiliyor bizim vatandaşımız hiç kimseye ulaşamazken mültecilerin kaldığı yerde internetin ve telefonun kesintisiz çekmesi benim vatandaşım kendi ülkesinde mülteci gibi yaşıyor bunları birebir olarak yaşayan benim kimse benim gördüklerim ve yaşadıklarım hakkındaki fikrimi değiştiremez

Üzülerek söylüyorum ama şehir bunlara kalacak.
2021 yılında yapılan Hatay ekspo açılış töreninin ne anlama geldiğini ve bunun neden temsili bir göz içinde izlettirildiğini ve Hatay Defne ilçesinin neden önemli olduğunu üç semavi dinin ne olduğunu neden böyle bir proje yapıldığını Hatay amik ovasının neden çok değerli olduğunu Türkiye haritasında bir çok yerde neden patlama işaretlerinin konulduğunu bunlar bir tesadüfmüş dersiniz Hatay’da e×po açılışının yapılması ve görselde verilen hilalin ne anlama geldiğini böyle bir medeniyet şehrinin yıkılmasının altındaki gerçekler…
O kadar çok ceset gördüm ki hepsine tek tek baktım belki hepsi kurtarılabilirdi hepsi yaşardı ben sadece somadan gelen madencilerle konuştum ve bana oğlumu tek parça halinde çıkaracaklarına söz verdiler kepçe durdu oğlumun hangi açıda olabileceğini tarif ederek gösterdim evet tarif ettiğim yerde zemin katta büyük bir uğraş sonucu günlerce uyumadan enkazın başından ayrılmadan sekizinci günde ulaşabildim gençliğine doyamayan aslan gibi oğlumu toprağa verdim. Şimdi burada suçlu kim gelmeyen ekipler mi yoksa onlara engel olanlar mı?
Sizlerden ricam canlarımızı kaybettik. Ama topraklarımızı kaybetmeyelim.
Beşiktaş Çınar Gazetesi sayfasında “Serap’ın Penceresinden Hayata dair Herşey” dikkat çeken haberleri ile aynı zamanda Tv sunucusu, şair ve yazar Serap Okcu…

CHP Tekirdağ 2024 Yerel Seçimlerinde Kapaklı ve Ergene İlçelerini Neden Kazanamadı?

İstanbul Adan Zye ve Beşiktaş Çınar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci/yazar Ertan Yılmaz’ın Tekirdağ 2024 Yerel seçim analizi. 2024 Yerel Seçimleri Tekirdağ ilinde toplam 13 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelerden 11’i CHP kazandı. Diğer iki ilçe ise AK Parti kazandı.

CHP’nin Tekirdağ’da kazanamadığı Kapaklı ve Ergene ilçeleriyle ilgili birçok faktör rol oynayabilir. Bunlar arasında doğru adayın seçilmesi, halkla etkileşim, yerel ihtiyaçlara uygun politikalar ve halkın güveninin kazanılması önemli rol oynuyor. Parti yetkililerinin kamuoyunda yeterince bulunmaması, etkinliklere katılmaması, yaşam tarzıyla ilgilenmemesi gibi durumlar da halkın desteğini etkileyebiliyor. Bu nedenlerden dolayı taraflar halkın ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alarak doğru stratejiler geliştirememektedirler.

Ayrıca ilçelerde CHP’nin aday gösterdiği adayların kamuoyuna yeterli vaatlerde bulunmamaları ya da sorunlara ilişkin net ifadeler kullanmamalarının iletişim eksikliğinden ve kendilerini ifade edememelerinden kaynaklanabileceğini söyleyebiliriz.

Yine, arıca adayların halkla bütünleşme ve güven eksikliği. Adayların halkın isteklerini anlayamaması ve ilçedeki eksiklikleri tespit edip çözüm üretememesi. Başkan adaylarının özgüven ve inanç eksikliği. Tarım ve hayvancılıkla geçinen insanların karşılaştıkları ekonomik zorluklar ve bu konudaki beklentileri.

Bu faktörler arasında adayların ve partilerin kamuoyuyla iletişiminin olmaması, yerel ihtiyaçlara uygun çözümler üretilememesi, kamuoyunun güveninin kazanılamaması, seçim kampanyalarının etkisiz olması, rakip partilerin daha etkin bir süreç izlemesi sayılabilir. Strateji…

*Başlık ve detayları şu şekilde düşünebiliriz:

*Tarım ve Hayvancılık Çeşitliliği: Tekirdağ ilçelerindeki tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında genel bir giriş yapabiliriz.

*Zeytin, üzüm, ayçiçeği, narenciye gibi ürünlerin yetiştirildiği, insanların hayvancılıkla geçindiği bölgeleri öne çıkarabiliriz.

*Tarımsal Sorunlar ve Çözüm Önerileri: Çiftçilerin karşılaştığı zorluklara ve tarımsal sorunlara değinebiliriz.

Özellikle maliyet, verimlilik sorunları ve çözüm önerileri üzerinde durabiliriz.

*Zeytin Üretimi ve Ekonomik Etkileri: Tekirdağ’ın zeytin üretimindeki önemini ve ekonomiye etkilerini inceleyebiliriz. Zeytin yetiştiriciliğindeki güncel gelişmeleri ve sektördeki yenilikleri de tartışabiliriz.

   *Üzüm ve Diğer Tarım Ürünleri: Üzüm, ayçiçeği ve narenciye gibi tarım ürünlerinin yetiştirilmesi, ekonomiye katkısı, ülkemizin ve gençlerimizin gelecekteki aydınlık ve karanlıkları hakkında bilgi verebiliriz.

*Hayvancılık Sektörü: İlçelerdeki hayvancılık faaliyetlerini ve sektördeki mevcut durumu değerlendirebiliriz. Hayvancılıkla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini tartışabiliriz.

*İlçelerde yaşayan yaşlı ve çocukların ihtiyacı ve sorunlarına yeterince önem vermesini kesinlikle önerebiliriz. Tekirdağ, 2024 Yerel seçim analizi. Ertan Yılmaz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.