DOLAR
32,4088
EURO
34,8498
ALTIN
2.448,61
BIST
9.880,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
KİTAP

Zorba; Buğdayda rekolte az, verim düşük…

Zorba; Buğdayda rekolte az, verim düşük…
08.06.2022 17:20
0
A+
A-
Reklamlar

Zorba; Buğdayda rekolte az, verim düşük

MHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Zorba, bu yıl biraz geciken buğday hasadının Çukurova’da verimi düşürdüğünü söyledi.

Ceyhan Sevdalısı olan ve geçimini tarımla sağlayan Hüseyin Zorba, CRT MEDYA ya yaptığı açıklamada;” Ceyhan’da ve Çukurova da, Hasat yapılan bölgelerde verimde ve kalitede geçen yıla göre düşüş var. Özellikle Çukurova’da serin havaların ardından ani başlayan aşırı sıcaklıklar verimi düşürdü, kaliteyi bozdu.

Yüksek verim beklenen Çukurova bölgesi dolu zararının verimde ve kalitede düşüklüğe neden oldu.

Çukurovamızda aşırı sıcaklar ve çoğu bölgede dolu zararı, buğday üretim miktarı ve kalitesine zarar verdi. Yüksek fiyatlar nedeniyle çiftçinin gübre kullanımından kaçınması da verimde düşüklüğe neden oldu. Çiftçinin bu yıl üretim maliyetinin düşük olduğu Ayçekirdeği ve Mısır gibi ürünlere yönelmesi de buğday üretimini olumsuz etkiledi.ilçemiz Ceyhan’ da ise yağışların ürünün ihtiyacı olduğu zamanda yağmamasından dolayı da tahıl rekoltesinde kimi bölgelerde yüzde 60-65’lere varan rekolte kaybı yaşandığını tahmin ediyorum. Sektör temsilcileri, bu yıl buğdayda rekolte kaybı nedeniyle, ithalatın kaçınılmaz olduğunu ve yükselen fiyatlara karşı piyasayı rahatlatmak için kaliteli buğday ithal edilmesi gerekiyor. Ben bu yıl Ayçekirdeği ve mısır ektim şimdilik iyi görünüyor rabbim bir afat filan vermese rekoltenin de iyi olacağını umut ediyorum.

Rabbim tüm üreticilere bereketli mahsuller diliyorum” dedi… CRT HABER MERKEZİ. İSTANBUL ADAN ZYE. Ertan Yılmaz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.