DOLAR
32,5316
EURO
34,9229
ALTIN
2.424,64
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
KİTAP

DİPLOMA DENKLİK SORUNU NEDEN ÇÖZÜLMÜYOR?

DİPLOMA DENKLİK SORUNU NEDEN ÇÖZÜLMÜYOR?
23.08.2022 20:35
0
A+
A-
Reklamlar

DİPLOMA DENKLİK SORUNU

Sayıları 2020 verilerine göre 65.000 olan, 2022’de yaklaşık 100.000’e ulaşan Yurt Dışında Üniversite okumuş gençlerin diplomalarının Lizbon Sözleşmesine göre Türkiye’de geçerli olması için YÖK’E müracaat ettiklerinde karşılaştıkları problemin adı DENKLİK SORUNU.

Şöyleki:

Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf olduğu LİZBON SÖZLEŞMESİNE İSTİNADEN bizler yurt dışındaki birçok ülkeye YÖKTEN ALDIĞIMIZ TANINIRLIK YAZILARINA İSTİNADEN okumaya gittik. Ve okulu bitirip geri döndüğümüzde çeşitli bahaneler ile denklik noktasında, 2547 Sayılı kanuna istinaden DÜNYANIN HİÇ BİR ÜLKESİNDE OLMAYAN, SADECE BİZİM ÜLKEMİZDE 12 EYLÜL DARBE ÜRÜNÜ OLAN VE YAKLAŞIK 20 ÜNİVERSİTEYE HÜKMETMEK İÇİN AÇILMIŞ OLAN YÖK ADINDA BİR KURUMUN KEYFİ VE HUKUKSUZ KARARLARI İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK.

YÖK Uluslararası anlaşma olan LİZBON SÖZLEŞMESİNDEN BİR HABER keyfi yönetmeliklerle Türk Gençlerini Devletimize KÜSTÜRMEYE ÇALIŞMAKTADIR.

Anayasanın 90. maddesinin açıkça düzenlediği “Uluslararası anlaşmalar iç hukuk kurallarıyla ve yönetmelikler ile değiştirilemez.” maddesine rağmen YÖK neredeyse her yıl yönetmelik değişikliğine giderek ve yönetmelikleri geriye yürüterek geride mağdurlar ordusu bırakmaktadır.

yayınlatmış ve hem sağ kesime hem de sol kesime yakın olan gazetelerde MANŞET HABER OLARAK verilmiştir. Ve bu kararı veren Anayasa Mahkemesi Üyelerinden bir tanesi “IŞIKLAR YANIYOR” paylaşımı ile mevcut ittifaka adeta aba altından sopa göstermeye kalkan ve Eski Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’ün atadığı ENGİN YILDIRIM. Yine aynı kararda imzası bulunan bir diğer üye ise 18/10/2005 Tarihinde YÖK Üyeliğine atanmış ve 4 yıl boyunca bu görevi yürütmüş, Yani eski YÖK yeni Anayasa üyesi olan ve Abdullah GÜL Cumhurbaşkanı olur olmaz kendisine Genel Sekreter yardımcısı olarak atadığı MUHAMMET EMİN KUZ’DUR.

Bu karar incelendiğinde bile dosyada hukukun NE AMAÇLA katledildiği görülmektedir.
Zira Yök üyeliği yapmış bir hakimin Yök ile ilgili bir davada tarafsız karar vermesi hayatın olağan akışına aykırıdır.
Zamanlaması manidar bir şekilde ortaya atılan Anayasa Mahkemesi kararına imza atan üyelerin Sadece iki tanesi hukuk fakültesi mezunuyken diğerlerinin tamamı Mahkeme Başkanı dahil Hukuk Fakültesi dışından Atanan İİBF Mezunu kişilerdir. Bir ülke düşünün ki, en yüksek yargı mercii olan Anayasa Mahkemesi, devletimizin altına imza attığı Lizbon sözleşmesinden tek kelime bahsetmeden, 1961 Viyana antlaşmalar hukuku amir hükmüne göre Pacta Sunt Servanda Ahte vefa ilkesine aykırı olarak, Uluslararası bir sözleşmeyi işlevsiz hale getirmek ve iç hukuku bahane ederek antlaşmayı uygulamamak için elinden gelen çabayı gösteriyor.
Bu karar Lizbon sözleşmesine taraf olan devletimizi de 55 ülke karşısında zor duruma düşürmek ve uluslararası siyasi kriz çıkartmaya yönelik bir karar olduğunu da belirtmek isterim. Ve görüleceği üzere FETÖ ARTIKLARI özellikle uluslararası arenada Devletimizi zor duruma düşürebilmenin her yolunu denediklerine şahit oluyoruz.

Sizden Vatandaş olarak ricamız Tüm bu Hukuksuzluk karşısında mağdur edilen 100.000 genç ve ailelerini görmeniz ve bu sorunun çözümü noktasında taşın altına elinizi koymanızdır.

DR VAHDET ÖZKOÇAK
ÖGESEN GENEL BAŞKANI

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.