DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
ALTIN
2.494,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
KİTAP

Meral Akşener’den Erdoğan’a altın tepside hediye!..

Meral Akşener’den Erdoğan’a altın tepside hediye!..
05.03.2023 12:18
0
A+
A-
Reklamlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan kalkmasıyla ilgili dünya medyasında değerlendirmeler sürüyor. Fransız haber ajansı AFP, Akşener’in eleştirilerinin ardından Altılı Masa’dan ayrılışı için “Akşener’den Erdoğan’a altın tepside hediye” başlığı attı.

ransız haber ajansı AFP, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in eleştirilerinin ardından Altılı Masa’dan ayrılışını değerlendirdi. Kameralar önünde yaşanan sürecin anlatıldığı haberde, “Akşener’in hamlesi ciddi bir gerileme gibi görünüyor” denildi. Haberde İngiltere merkezli stratejik danışmanlık şirketi Maplecroft’un eski Orta Doğu direktörü Anthony Skinner’ın da görüşleri ise şöyle yer buldu:

Seçimi kazanma ihtimaline büyük darbe

“Akşener’in Kılıçdaroğlu’nu reddetmesi, siyasi muhalefetin seçimi kazanma ihtimaline büyük darbe vurdu. Akşener, Erdoğan’a altın tepside hediye sunmuş oldu. Muhalefet zafer kazanma ihtimalini en üst düzeye çıkarmak istiyorsa, en azından geçici olarak farklılıklarını bir kenara bırakmalı ve iktidara meydan okumak için son derece yakın çalışmalı.”

Bölündüler, Erdoğan’a karşı zayıfladılar

Reuters haber ajansı, haberi, “Türkiye muhalefeti seçimde gösterilecek aday sebebiyle bölündü” başlığıyla verdi. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasının planlandığını hatırlatan Reuters, “bunun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı durma konusunda ana muhalefet ittifakını zayıflatabileceğini” kaydetti.

Bu adım seçimi kazanma şansına engel

Associated Press (AP) haber ajansı, Akşener’in açıklamasını “Türk muhalefeti, ortak aday yüzünden bölündü” başlığıyla duyurdu. Seçimlerin yaklaştığına işaret eden AP, “muhalefet bloğundaki bir bölünmenin Erdoğan için büyük bir ivme anlamına gelebileceğine” işaret etti.

İttifak yerle bir olmanın eşiğinde

ABD’nin Bloomberg haber sitesi, “Erdoğan karşıtı ittifak, liderlik konusundaki anlaşmazlık sebebiyle yerle bir olmanın eşiğine geldi” başlıklı haberinde, “Erdoğan, muhalefetin uyuşmazlığa düştüğü bir zamanda kontrolde görünüyor” değerlendirmesinde bulundu. Bloomberg, Akşener’in adımının “üç aydan az bir zaman sonra yapılacak seçimlerde ülkenin en uzun süredir iktidarda olan liderini yerinden etme konusunda elde ettiği nadir şanslardan birine engel olduğunu” yazdı.

Çatlak Erdoğan’ın lehine olabilir

Politico haber sitesi, “Türkiye’nin muhalefet koalisyonundaki gerilimler cuma günü kaynayarak taşma noktasına geldi” diyerek “Eğer partiler hoşnutsuzluklarının üstesinden gelemezse, ittifaktaki çatlak Erdoğan’ın lehine olabilir” yorumunda bulundu.

Almanya’nın Der Standard haber sitesi, haberinde “Erdoğan karşıtı ittifak çöktü” başlığına yer verdi.

Erdoğan’ı yenme çabası kaosa sürüklendi

İngiltere’nin Financial Times (FT) gazetesi, “Türkiye’nin muhalefet ittifakındaki çatlağın Erdoğan’a bir destek anlamına geleceğine” işaret etti. Açıklamanın “muhalefetin Erdoğan’ı yenme konusundaki ortak iddiasını kaosa sürüklediğini” yazdı.

Middle East Eye (MEE) haber sitesi de konuyla ilgili haberini “Muhalefet ittifakı, cumhurbaşkanı adayı sebebiyle bölündü” başlığıyla verdi.

Erdoğan’a devasa bir avantaj sağlıyor…

ABD’nin The Wall Street Journal gazetesinin İstanbul muhabiri Jared Malsin de Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Türkiye’nin muhalefet koalisyonu çatlıyor. Bu durum Erdoğan’a mayısta düzenlenmesi beklenen seçimlerde devasa bir avantaj sağlıyor olabilir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.