DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
KİTAP

Yeni Vakıf Köyü’nün Gururu: Nevriye Cura GİR

Yeni Vakıf Köyü’nün Gururu: Nevriye Cura GİR
31.05.2024 22:52
0
A+
A-

Yeni Vakıf Köyü’nün Gururu: Nevriye Cura GİR

Düzce’nin yeşillikler içindeki şirin köyü Yeni Vakıf’tan çıkan Nevriye Cura GİR, köklerine sıkı sıkıya bağlı kalarak modern dünyada yerini almış bir isim. Üç erkek, iki kız kardeşin en küçüğü olarak başladığı hayat yolculuğunda, Nevriye Hanım, 2000 yılında Keşanlı Mesut ile evlenerek Kocaeli Darıca’ya yerleşti. Ancak bu yeni başlangıç, onu köyünden ve topraklarından koparmadı. Aktif çiftçilik yaparak hem geçmişine bağlı kaldı hem de geleceğe yatırım yaptı.

Sosyal medya platformlarında deneme ve hikâyeler, öyküler yazarak edebi yönünü geliştiren Nevriye Hanım, 97 bin kadın üyesi olan bir grupta düzenlenen Sevgililer Günü özel öykü yarışmasında “Benim Hikâyem” adlı eseriyle ikinci olmayı başardı. Edebiyat dünyasındaki bu başarısı, Batı Yakası TV’nin düzenlediği “Cumhuriyet’in 100. Yılında Eğiten, Üreten, Yetiştiren Türk Kadını” ödülüne “Zaide” adlı romanıyla layık görülmesiyle taçlandı.

Sivil toplum ve aktif siyaset alanında da sesini duyuran Nevriye Hanım, iki çocuk annesi ve ev hanımı olarak da hayatının farklı rollerini başarıyla üstleniyor. “Zaide” romanının ardından yayınladığı “Anamdan Kalan Miras” adlı öykü kitabıyla edebi mirasını sürdürüyor.

Nevriye Cura GİR, köyünden çıkıp kentte yaşamını sürdürse de, köklerini ve değerlerini asla unutmadı. Onun hikâyesi, toprağın ve kalemin gücünü birleştiren nadir insanlardan birinin hikâyesi…

smart
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.