DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
KİTAP

Hatay Erzin’in Gökdere Köyü’nden Yusuf Karataş 115 Yaşında Vefat Etti…

Hatay Erzin’in Gökdere Köyü’nden Yusuf Karataş 115 Yaşında Vefat Etti…
05.06.2024 01:34
0
A+
A-

Hatay Erzin Gökdereli Yusuf Karataş 115 yaşında vefat etti. Anılarıyla, hatıralarıyla yiğit adam Yusuf Karataş, şu adaletsiz ve şerefsiz dünyadan göçtü gitti. Öyle derdi. Şöyle ki… Karataş, hayatı boyunca birçok hatırasını anlattığı sohbetlerinde, Adana’yı işgal eden Fransızlara karşı kebap şişleri kullanarak savaştıklarını dile getiriyordu. Ayrıca, Türkiye’yi parçalamak için yıllarca uğraşan üç ülkenin çabalarının sonuçsuz kaldığını ve bu ülkelerin sonunda “patilerini yalayarak kenara çekildiklerini” ifade ediyordu. Karataş, “Biz bu ülkeyi yoktan inşa ettik. Bu ülke tamamen bitmişti. Dört tarafımız ateşten çembere dönüşmüştü. Ülkenin durumu per perişandı. Elimizde silah, cephane yok. Para yok. Açlık, sefalet, hastalık kol geziyordu. Adana’yı işgal eden Fransızların elinden kebap şişleri kullanarak kurtardık. Biz bu günlere böyle geldik. Ne anlatayım ki o günleri yaşayanlar çok iyi bilir.

Atatürk Cumhuriyeti bedelsiz Türk milletine gümüş tepsiyle sundu. Kıymetini bilin,” diyerek o zor günleri anlatıyordu. Beşiktaş Çınar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertan Yılmaz, “Ergüler,” Yusuf Karataş’ın yeğeni olarak her yaz dayısını ziyaret eder, ellerinden öper ve hayır duasını alırdı. Bu ziyaretler esnasında Karataş, yeğeni Ertan Yılmaz’a bu hatıralarını anlatırdı.

Karataş, çocuklarını da vatana millete hayırlı vatandaşlar olarak yetiştirdi. Ve onlar da sevilen, sayılan insanlar oldu. Karataş, uzun ömürlü yaşamının sırrını üzüm bağı, balcılık, hayvancılık, mandalina ve zeytin bahçeleri ile uğraşmasına bağlıyordu. Zeytinyağı, zeytin, pekmez, bal, süt yoğurt, mandalina ve portakal gibi doğal ürünlerle beslenmesi ve üretmesi, sağlıklı yaşamının temelini oluşturuyordu. Karataş’ın anıları arasında, askerlikte yaşadığı açlık durumunu anlatırken bir Alman subayın tavrını örnek olarak verdiği bir anekdot da yer almaktadır. Karataş, askerlerin karnını doyurmak için katır kesmek zorunda kaldıklarını ve bunun Türk askerinin vatan sevgisi ve dayanışma ruhuyla ilişkilendirildiğini ifade etmiştir. Ayrıca, Atatürk’ün ilkelerinin ülkenin tek kurtuluş yolu olduğunu vurgulamıştır. Buradan, Beşiktaş Çınar Gazetesi-Tv. Ve Ergüler ailesi olarak, Yusuf Karataş’a Allahtan rahmet sevdiklerine ve ailesine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.